产品

BIO

Serek homogenizowany BIO

Serki Bakoma BIO, to idealna propozycja dla konsumentów którzy poszukują produktów najwyższej jakości.

Serek Bakoma BIO to to lekka przekąska tylko ze składników posiadających certyfikat BIO. Jest to gwarancja, że uprawiano je bez użycia nawozów sztucznych i pestycydów, nie były genetycznie modyfikowane a pasza krów pochodzi z własnej produkcji gospodarstw ekologicznych.

Popularne warianty smakowe idealnie pasują na drugie śniadanie oraz są przyjemnym, deserowym dodatkiem do obiadu.

1. Serek homogenizowany o smaku waniliowym BIO

Składniki:  twarożek odtłuszczony z  mleka pasteryzowanego BIO, śmietanka  pasteryzowana BIO, cukier trzcinowy BIO, skrobia BIO, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami

2. Serek  homogenizowany truskawkowy BIO

Składniki: twarożek odtłuszczony z  mleka pasteryzowanego BIO,  śmietanka  pasteryzowana BIO, cukier trzcinowy BIO, sok truskawkowy BIO 1% –  z koncentratu, skrobia BIO, koncentrat soku z buraka BIO, naturalny aromat truskawkowy z innymi naturalnymi aromatami.

Zobacz, jaki procent dziennego zapotrzebowania na energię, białko, węglowodany, tłuszcze i składniki mineralne, pokrywa jedna porcja danego produktu.

Wartość odżywcza określa zawartość poszczególnych składników odżywczych (takich jak białko, węglowodany i tłuszcze) w pożywieniu.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 402 kJ / 95 kcal
Tłuszcz 3,0 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g
Węglowodany 10,0 g
– w tym cukry 9,7 g
Białko 7,1 g
Sól 0,10 g
* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

“双歧杆菌”是肠道菌群中最有益的菌类,它的作用体现于可以有效抵抗肠道中的有害微生物。

酸奶要比牛奶更易消化,因为大部分的蛋白质,脂肪和碳水化合物在发酵过程中成为菌类。

钙是骨骼牙齿成长时最需要的元素。缺钙会导致发育不良和骨骼脆弱。钙质最容易从肉类食品摄取钙质,目前在各种奶类产品中也含有大量的钙元素。

酸奶饮品和普通酸奶在本质上没有任何区别。

乳糖是牛奶中富含的糖种类。

乳糖不耐受的患者应远离牛奶,但是大部分患者可以接受酸奶中的乳糖(建议遵医嘱)

酸奶应在两岁以上儿童的食谱中出现。但也可以在医生允许下提前食用酸奶。

每个上幼儿园的孩子每天需要摄入800毫克的钙,以便可以健康的成长

需要注意的是,酸奶制品和其他食品一样,都需要均衡的摄入 – 请不要过多食用酸奶制品。

卡路里是热量单位,是指把1克水提高1°C需要的能量。因此卡路里也来源于这种计算方式,这个能量是用来提供身体活力的必需品。