产品

BIO

Mus owocowy BIO

Musy owocowe Bakoma BIO, to idealna propozycja dla konsumentów, którzy poszukują produktów najwyższej jakości.

Musy Bakoma BIO są tylko ze składników posiadających certyfikat BIO. Jest to jest gwarancją, że uprawiano je bez użycia nawozów sztucznych oraz pestycydów i nie były genetycznie modyfikowane.

Tym, Co jeszcze wyróżnia nasze musy to prosty skład.

Musy BIO to tylko ekologiczne owoce bez dodatku cukru i innych składników.

1. Mus owocowy BIO Jabłko –  Banan

Składniki: mus jabłkowy BIO 84%, mus bananowy BIO 10%, skoncentrowany sok jabłkowy BIO 6%

2. Mus owocowy BIO Jabłko – Brzoskwinia – Banan

Składniki: mus jabłkowy BIO 49%, mus brzoskwiniowy BIO 30%, skoncentrowany sok jabłkowy BIO 6%

3. Mus owocowy BIO Jabłko – Śliwka – Banan

Składniki: mus jabłkowy BIO 63%, mus śliwkowy BIO 25%, skoncentrowany sok jabłkowy BIO 4%

4. Mus owocowy BIO Jabłko – Truskawka – Banan

Składniki: mus jabłkowy BIO 57%, mus truskawkowy BIO 22%, mus bananowy BIO 15%, skoncentrowany sok jabłkowy BIO 6%

Należy spożyć przed: data jest jednocześnie numerem partii produkcyjnej. Przechowywać w temperaturze od +2 ºC do +30 ºC.

Masa netto 90 g

Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 257 kJ / 61 kcal
Tłuszcz <0,5 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 14 g
– w tym cukry 12 g
Białko  <0,5 g
Sól 0,01 g
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 280 kJ / 66 kcal
Tłuszcz <0,5 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 14 g
– w tym cukry 13 g
Białko  <0,6 g
Sól 0,01 g
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 299 kJ / 71 kcal
Tłuszcz <0,5 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 15 g
– w tym cukry 13 g
Białko  <0,5 g
Sól 0,01 g

 

Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 264 kJ / 62 kcal
Tłuszcz <0,5 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
Węglowodany 13 g
– w tym cukry 12 g
Białko  <0,5 g
Sól 0,01 g

“双歧杆菌”是肠道菌群中最有益的菌类,它的作用体现于可以有效抵抗肠道中的有害微生物。

酸奶要比牛奶更易消化,因为大部分的蛋白质,脂肪和碳水化合物在发酵过程中成为菌类。

钙是骨骼牙齿成长时最需要的元素。缺钙会导致发育不良和骨骼脆弱。钙质最容易从肉类食品摄取钙质,目前在各种奶类产品中也含有大量的钙元素。

酸奶饮品和普通酸奶在本质上没有任何区别。

乳糖是牛奶中富含的糖种类。

乳糖不耐受的患者应远离牛奶,但是大部分患者可以接受酸奶中的乳糖(建议遵医嘱)

酸奶应在两岁以上儿童的食谱中出现。但也可以在医生允许下提前食用酸奶。

每个上幼儿园的孩子每天需要摄入800毫克的钙,以便可以健康的成长

需要注意的是,酸奶制品和其他食品一样,都需要均衡的摄入 – 请不要过多食用酸奶制品。

卡路里是热量单位,是指把1克水提高1°C需要的能量。因此卡路里也来源于这种计算方式,这个能量是用来提供身体活力的必需品。