产品

果味酸奶

Jogurt wysokoproteinowy MEN do picia

Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i pomaga w jej utrzymaniu.

Zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania stanowi element zdrowego stylu życia.
Zawiera naturalnie występujące cukry

Jogurt pitny owoce leśne z wysoką zawartością białka. Zawiera substancję słodzącą

Składniki: mleko pasteryzowane, białka mleka 6,7% (w tym aminokwasy BCAA 1,6%: Isoleucyna, Leucyna i Walina), owoce leśne 1,6% (jagoda, jeżyna, przecier malinowy z zagęszczonego przecieru), koncentrat soku z czarnej marchwi, aromaty, substancja słodząca: sukraloza; żywe kultury bakterii jogurtowych.

Jogurt pitny truskawka z wysoką zawartością białka. Zawiera substancję słodzącą

Składniki: mleko pasteryzowane, białka mleka 6,7% (w tym aminokwasy BCAA 1,6%: Isoleucyna, Leucyna i Walina), truskawki 1,6%, koncentrat soku z czarnej marchwi, aromaty, substancja słodząca: sukraloza; żywe kultury bakterii jogurtowych.

Jogurt pitny mango z wysoką zawartością białka. Zawiera substancję słodzącą

Składniki: mleko pasteryzowane, białka mleka 6,7% (w tym aminokwasy BCAA 1,6%: Isoleucyna, Leucyna i Walina), mango 1,6%, koncentrat z dyni i jabłka; naturalne aromaty, substancja słodząca: sukraloza; żywe kultury bakterii jogurtowych.

Jogurt pitny o smaku naturalnym wysokobiałkowy

Składniki: mleko pasteryzowane, białka mleka 7% (w tym aminokwasy BCAA 1,7%: Isoleucyna, Leucyna i Walina); żywe kultury bakterii jogurtowych.

Odwiedź także naszą stronę internetową: www.bakoma-men.pl

Zobacz, jaki procent dziennego zapotrzebowania na energię, białko, węglowodany, tłuszcze i składniki mineralne, pokrywa jedna porcja danego produktu.

Wartość odżywcza określa zawartość poszczególnych składników odżywczych (takich jak białko, węglowodany i tłuszcze) w pożywieniu.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu w 230 g RWS* w porcji 230 g
Wartość energetyczna 278 kJ / 66 kcal 639 kJ / 152 kcal 8%
Tłuszcz 1,5 g 3,5 g 5%
        w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g 2,5 g 13%
Węglowodany 5,1 g 11,7 g 5%
       w tym cukry ** 4,9 g 11,3 g 13%
Białko 8,0 g 18,4 g 37%
Sól 0,14 g 0,32 g 5%

*RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej  (8400 kJ / 2000 kcal)

**  Zawiera naturalnie występujące cukry.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu w 230 g RWS* w porcji 230 g
Wartość energetyczna 278 kJ / 66 kcal 639 kJ / 152 kcal 8%
Tłuszcz 1,5 g 3,5 g 5%
        w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g 2,5 g 13%
Węglowodany 5,1 g 11,7 g 5%
       w tym cukry ** 4,9 g 11,3 g 13%
Białko 8,0 g 18,4 g 37%
Sól 0,14 g 0,32 g 5%

*RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej  (8400 kJ / 2000 kcal)

**  Zawiera naturalnie występujące cukry.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu w 230 g RWS* w porcji 230 g
Wartość energetyczna 278 kJ / 66 kcal 639 kJ / 152 kcal 8%
Tłuszcz 1,5 g 3,5 g 5%
        w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g 2,5 g 13%
Węglowodany 5,1 g 11,7 g 5%
       w tym cukry ** 4,9 g 11,3 g 13%
Białko 8,0 g 18,4 g 37%
Sól 0,14 g 0,32 g 5%

*RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej  (8400 kJ / 2000 kcal)

**  Zawiera naturalnie występujące cukry.

Wartość odżywcza 100 g produktu w 230 g RWS* w porcji 230 g
Wartość energetyczna 291 kJ / 69 kcal 669 kJ / 159 kcal 8%
Tłuszcz 1,7 g 3,9 g 6%
        w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g 2,8 g 14%
Węglowodany 5,0 g 11,5 g 4%
       w tym cukry 5,0 g 11,5 g 13%
Białko 8,4 g 19,3 g 39%
Sól 0,14 g 0,32 g 5%

* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej  (8400 kJ / 2000 kcal)

“双歧杆菌”是肠道菌群中最有益的菌类,它的作用体现于可以有效抵抗肠道中的有害微生物。

酸奶要比牛奶更易消化,因为大部分的蛋白质,脂肪和碳水化合物在发酵过程中成为菌类。

钙是骨骼牙齿成长时最需要的元素。缺钙会导致发育不良和骨骼脆弱。钙质最容易从肉类食品摄取钙质,目前在各种奶类产品中也含有大量的钙元素。

酸奶饮品和普通酸奶在本质上没有任何区别。

乳糖是牛奶中富含的糖种类。

乳糖不耐受的患者应远离牛奶,但是大部分患者可以接受酸奶中的乳糖(建议遵医嘱)

酸奶应在两岁以上儿童的食谱中出现。但也可以在医生允许下提前食用酸奶。

每个上幼儿园的孩子每天需要摄入800毫克的钙,以便可以健康的成长

需要注意的是,酸奶制品和其他食品一样,都需要均衡的摄入 – 请不要过多食用酸奶制品。

卡路里是热量单位,是指把1克水提高1°C需要的能量。因此卡路里也来源于这种计算方式,这个能量是用来提供身体活力的必需品。