产品

果味酸奶

Jogurt PREMIUM

Jogurt z truskawkami

Składniki: mleko, mleko zagęszczone odtłuszczone, truskawki 12%, cukier trzcinowy, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych. Może zawierać orzechy.

Jogurt z wiśniami

Składniki: mleko, mleko zagęszczone odtłuszczone, wiśnie 12%, cukier trzcinowy, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych.Mo
że zawierać orzechy

Jogurt z jagodami

Składniki: mleko, mleko zagęszczone odtłuszczone, jagody 12%, cukier trzcinowy, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych. Może zawierać orzechy

 

Jogurt z brzoskwiniami  marakują

Składniki: mleko, mleko zagęszczone odtłuszczone, brzoskwinie 10,5%, cukier trzcinowy, śmietanka, przecier z marakui 1,3% – z koncentratu, żywe kultury bakterii jogurtowych. Może zawierać orzechy

 

Jogurt z owocami leśnymi

Składniki: mleko, mleko zagęszczone odtłuszczone, owoce leśne 12% (maliny, jagody, jeżyny), cukier trzcinowy, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych. Może zawierać orzechy.

Jogurt z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

Składniki: mleko, mleko zagęszczone odtłuszczone, jabłka 10%, cukier trzcinowy, śmietanka, rodzynki 1,2%,cynamon 0,04%,  żywe kultury bakterii jogurtowych. Może zawierać orzechy.

Jogurt z malinami

Składniki: mleko, mleko zagęszczone odtłuszczone, maliny 12%, cukier trzcinowy, śmietanka, żywe kultury bakterii jogurtowych. Może zawierać orzechy.

Zobacz, jaki procent dziennego zapotrzebowania na energię, białko, węglowodany, tłuszcze i składniki mineralne, pokrywa jedna porcja danego produktu.

Wartość odżywcza określa zawartość poszczególnych składników odżywczych (takich jak białko, węglowodany i tłuszcze) w pożywieniu.

Masa netto 140 g e / 300g

Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 381 kJ / 90 kcal
Tłuszcz 2,5 g
        w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g
Węglowodany 13,5 g
       w tym cukry 12,0 g
Białko 3,4 g
Sól 0,10 g

* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej  (8400 kJ / 2000 kcal)

“双歧杆菌”是肠道菌群中最有益的菌类,它的作用体现于可以有效抵抗肠道中的有害微生物。

酸奶要比牛奶更易消化,因为大部分的蛋白质,脂肪和碳水化合物在发酵过程中成为菌类。

钙是骨骼牙齿成长时最需要的元素。缺钙会导致发育不良和骨骼脆弱。钙质最容易从肉类食品摄取钙质,目前在各种奶类产品中也含有大量的钙元素。

酸奶饮品和普通酸奶在本质上没有任何区别。

乳糖是牛奶中富含的糖种类。

乳糖不耐受的患者应远离牛奶,但是大部分患者可以接受酸奶中的乳糖(建议遵医嘱)

酸奶应在两岁以上儿童的食谱中出现。但也可以在医生允许下提前食用酸奶。

每个上幼儿园的孩子每天需要摄入800毫克的钙,以便可以健康的成长

需要注意的是,酸奶制品和其他食品一样,都需要均衡的摄入 – 请不要过多食用酸奶制品。

卡路里是热量单位,是指把1克水提高1°C需要的能量。因此卡路里也来源于这种计算方式,这个能量是用来提供身体活力的必需品。