产品

BIO

Wegetariańskie dania gotowe Green & Easy

Dania gotowe Green&Easy powstały w oparciu o najpopularniejszy składnik kuchni wegetariańskiej – soję, która jest źródłem pełnowartościowego białka oraz tofu, czyli twarożek sojowy otrzymywany z mleka sojowego.

Dania gotowe Green&Easy stworzyliśmy wyłącznie z ekologicznych składników, które uzyskały certyfikację BIO.

Każde opakowanie to dwie wygodne porcje gotowej do spożycia potrawy.
Wystarczy tylko 5 minut, by przygotować pyszny i pożywny posiłek.

Każde danie zostało stworzone z myślą o osobach na ścisłej diecie wegetariańskiej.
Posiłki są źródłem białka pokarmowego,

Należy przechowywać je w chłodzie, dzięki czemu zachowują świeżość aż przez 60 dni.

Do linii produktów Dania gotowe Green & Easy BIO należą:

BIO Burgery sojowe
Produkt smażony, pasteryzowany, gotowy do podgrzania. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt rolnictwa ekologicznego,

Składniki: uwodniona teksturowana soja BIO, 56,4% (woda, soja BIO 42,2%), woda, cebula BIO, mąka ryżowa BIO, naturalne aromaty, błonnik owsiany BIO, gluten pszenny BIO, substancja zagęszczająca: guma guar; sól, ekstrakt drożdżowy, czosnek BIO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; pieprz BIO. Może zawierać: orzechy, seler, gorczycę, mleko i jaja.

BIO Kotlety z tofu
Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt panierowanz, smażony, pasteryzowany i gotowy do podgrzania. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt rolnictwa ekologicznego,

Składniki: tofu BIO 61,4% (nasiona soi BIO 58%, woda, substancja wiążąca: chlorek magnezu), cebula BIO, czerwona bułka tarta BIO (mąka pszenna BIO, drożdże piwowarskie, sól, papryka BIO), olej słonecznikowy BIO, woda, ciasto o luźnej konsystencji BIO (mąka kukurydziana BIO, mąka pszenna BIO, skrobia pszenna BIO, sól, substancje spulchniające: węglany sodu, fosforany wapnia), ekstrakt drożdżowy, bułka tarta BIO (mąka pszenna BIO, drożdże piwowarskie, sól), sól, rozmaryn BIO, czosnek BIO. Może zawierać: orzechy, seler, gorczycę, mleko i jaja.

BIO Medialiony z tofu i kaszy jaglanej
Produkt smażony, pasteryzowany, gotowy do podgrzania.

Składniki: tofu BIO 28,8% (nasiona soi BIO 58%, woda, substancja wiążąca: chlorek magnezu), woda, ziemniaki BIO, kasza jaglana BIO 11,5%, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia BIO, bakłażany BIO, płatki ziemniaczane BIO, cebula BIO, marchew BIO, błonnik owsiany BIO, ciasto o luźnej konsystencji BIO (mąka kukurydziana BIO, mąka pszenna BIO, skrobia pszenna BIO, sól, substancje spulchniające: węglany sodu, fosforany wapnia), płatki owsiane BIO, olej słonecznikowy BIO, ekstrakt drożdżowy, sól, substancje zagęszczające: guma guar, karagen, pietruszka BIO, naturalny aromat, kurkuma BIO, imbir BIO, czosnek BIO. Może zawierać: orzechy, seler, gorczycę, mleko i jaja.

BIO Tofu
Produkt pasteryzowany

Składniki: nasiona soi BIO 58%, woda, substancja wiążąca: chlorek magnezu). Może zawierać: orzechy, seler, gorczycę, mleko i jaja.

Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 670 kJ / 161 kcal
Tłuszcz 7,8 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 1,5 g
– w tym cukry 0,6 g
Białko 15 g
Sól 1,9 g
RWS
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 893 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 13 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 12 g
– w tym cukry 1,2 g
Białko 11 g
Sól 0,79 g
RWS
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 864kJ / 207 kcal
Tłuszcz 10 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g
Węglowodany 17 g
– w tym cukry 2,4 g
Białko 8,3 g
Sól 0,9 g
RWS
Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 627 kJ / 151 kcal
Tłuszcz 9,2 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 0,6 g
– w tym cukry 0,4 g
Białko 15 g
Sól 0 g
RWS

“双歧杆菌”是肠道菌群中最有益的菌类,它的作用体现于可以有效抵抗肠道中的有害微生物。

酸奶要比牛奶更易消化,因为大部分的蛋白质,脂肪和碳水化合物在发酵过程中成为菌类。

钙是骨骼牙齿成长时最需要的元素。缺钙会导致发育不良和骨骼脆弱。钙质最容易从肉类食品摄取钙质,目前在各种奶类产品中也含有大量的钙元素。

酸奶饮品和普通酸奶在本质上没有任何区别。

乳糖是牛奶中富含的糖种类。

乳糖不耐受的患者应远离牛奶,但是大部分患者可以接受酸奶中的乳糖(建议遵医嘱)

酸奶应在两岁以上儿童的食谱中出现。但也可以在医生允许下提前食用酸奶。

每个上幼儿园的孩子每天需要摄入800毫克的钙,以便可以健康的成长

需要注意的是,酸奶制品和其他食品一样,都需要均衡的摄入 – 请不要过多食用酸奶制品。

卡路里是热量单位,是指把1克水提高1°C需要的能量。因此卡路里也来源于这种计算方式,这个能量是用来提供身体活力的必需品。