

包装规格
- 180 g

包装规格
- 200 g

包装规格
- 190 g

包装规格
- 250 g
- BIO Burgery sojowe
产品
BIO
Wegetariańskie dania gotowe Green & Easy

Dania gotowe Green&Easy powstały w oparciu o najpopularniejszy składnik kuchni wegetariańskiej – soję, która jest źródłem pełnowartościowego białka oraz tofu, czyli twarożek sojowy otrzymywany z mleka sojowego.
Dania gotowe Green&Easy stworzyliśmy wyłącznie z ekologicznych składników, które uzyskały certyfikację BIO.
Każde opakowanie to dwie wygodne porcje gotowej do spożycia potrawy.
Wystarczy tylko 5 minut, by przygotować pyszny i pożywny posiłek.
Każde danie zostało stworzone z myślą o osobach na ścisłej diecie wegetariańskiej.
Posiłki są źródłem białka pokarmowego,
Należy przechowywać je w chłodzie, dzięki czemu zachowują świeżość aż przez 60 dni.
Do linii produktów Dania gotowe Green & Easy BIO należą:
BIO Burgery sojowe
Produkt smażony, pasteryzowany, gotowy do podgrzania. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt rolnictwa ekologicznego,
Składniki: uwodniona teksturowana soja BIO, 56,4% (woda, soja BIO 42,2%), woda, cebula BIO, mąka ryżowa BIO, naturalne aromaty, błonnik owsiany BIO, gluten pszenny BIO, substancja zagęszczająca: guma guar; sól, ekstrakt drożdżowy, czosnek BIO, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; pieprz BIO. Może zawierać: orzechy, seler, gorczycę, mleko i jaja.
BIO Kotlety z tofu
Produkt odpowiedni dla wegan. Produkt panierowanz, smażony, pasteryzowany i gotowy do podgrzania. Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt rolnictwa ekologicznego,
Składniki: tofu BIO 61,4% (nasiona soi BIO 58%, woda, substancja wiążąca: chlorek magnezu), cebula BIO, czerwona bułka tarta BIO (mąka pszenna BIO, drożdże piwowarskie, sól, papryka BIO), olej słonecznikowy BIO, woda, ciasto o luźnej konsystencji BIO (mąka kukurydziana BIO, mąka pszenna BIO, skrobia pszenna BIO, sól, substancje spulchniające: węglany sodu, fosforany wapnia), ekstrakt drożdżowy, bułka tarta BIO (mąka pszenna BIO, drożdże piwowarskie, sól), sól, rozmaryn BIO, czosnek BIO. Może zawierać: orzechy, seler, gorczycę, mleko i jaja.
BIO Medialiony z tofu i kaszy jaglanej
Produkt smażony, pasteryzowany, gotowy do podgrzania.
Składniki: tofu BIO 28,8% (nasiona soi BIO 58%, woda, substancja wiążąca: chlorek magnezu), woda, ziemniaki BIO, kasza jaglana BIO 11,5%, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia BIO, bakłażany BIO, płatki ziemniaczane BIO, cebula BIO, marchew BIO, błonnik owsiany BIO, ciasto o luźnej konsystencji BIO (mąka kukurydziana BIO, mąka pszenna BIO, skrobia pszenna BIO, sól, substancje spulchniające: węglany sodu, fosforany wapnia), płatki owsiane BIO, olej słonecznikowy BIO, ekstrakt drożdżowy, sól, substancje zagęszczające: guma guar, karagen, pietruszka BIO, naturalny aromat, kurkuma BIO, imbir BIO, czosnek BIO. Może zawierać: orzechy, seler, gorczycę, mleko i jaja.
BIO Tofu
Produkt pasteryzowany
Składniki: nasiona soi BIO 58%, woda, substancja wiążąca: chlorek magnezu). Może zawierać: orzechy, seler, gorczycę, mleko i jaja.
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 670 kJ / 161 kcal |
Tłuszcz | 7,8 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g |
Węglowodany | 1,5 g |
– w tym cukry | 0,6 g |
Białko | 15 g |
Sól | 1,9 g |
RWS |
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 893 kJ / 214 kcal |
Tłuszcz | 13 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 12 g |
– w tym cukry | 1,2 g |
Białko | 11 g |
Sól | 0,79 g |
RWS |
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 864kJ / 207 kcal |
Tłuszcz | 10 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,5 g |
Węglowodany | 17 g |
– w tym cukry | 2,4 g |
Białko | 8,3 g |
Sól | 0,9 g |
RWS |
Wartość odżywcza 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 627 kJ / 151 kcal |
Tłuszcz | 9,2 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g |
Węglowodany | 0,6 g |
– w tym cukry | 0,4 g |
Białko | 15 g |
Sól | 0 g |
RWS |
“双歧杆菌”是肠道菌群中最有益的菌类,它的作用体现于可以有效抵抗肠道中的有害微生物。
酸奶要比牛奶更易消化,因为大部分的蛋白质,脂肪和碳水化合物在发酵过程中成为菌类。
钙是骨骼牙齿成长时最需要的元素。缺钙会导致发育不良和骨骼脆弱。钙质最容易从肉类食品摄取钙质,目前在各种奶类产品中也含有大量的钙元素。
酸奶饮品和普通酸奶在本质上没有任何区别。
乳糖是牛奶中富含的糖种类。
乳糖不耐受的患者应远离牛奶,但是大部分患者可以接受酸奶中的乳糖(建议遵医嘱)
酸奶应在两岁以上儿童的食谱中出现。但也可以在医生允许下提前食用酸奶。
每个上幼儿园的孩子每天需要摄入800毫克的钙,以便可以健康的成长
需要注意的是,酸奶制品和其他食品一样,都需要均衡的摄入 – 请不要过多食用酸奶制品。
卡路里是热量单位,是指把1克水提高1°C需要的能量。因此卡路里也来源于这种计算方式,这个能量是用来提供身体活力的必需品。