产品

BIO

Jogurt BIO

Jogurty Bakoma BIO, powstałe tylko ze składników posiadających certyfikat BIO, co jest gwarancją, że zostały przygotowane z produktów które uprawiano bez użycia nawozów sztucznych i pestycydów oraz owoców, które nie były genetycznie modyfikowane.
Bakoma BIO to tylko trzy składniki: jogurt, owoce i cukier trzcinowy !

1. Bio jogurt z truskawkami

Składniki: mleko pasteryzowane BIO, truskawki 13% BIO, cukier trzcinowy BIO, śmietanka pasteryzowana BIO,  żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.

2. Bio jogurt z wiśniami

Składniki: mleko pasteryzowane BIO, wiśnie 13% BIO, cukier trzcinowy BIO, śmietanka pasteryzowana BIO,  żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.

3. Bio jogurt z jagodami

Składniki: mleko pasteryzowane BIO, jagody 13% BIO, cukier trzcinowy BIO, śmietanka pasteryzowana BIO,  żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.

4. Bio jogurt z morelami

Składniki: mleko pasteryzowane BIO, morele 13% BIO, cukier trzcinowy BIO, śmietanka pasteryzowana BIO, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.

5.Bio jogurt z owocami leśnymi

Składniki: mleko pasteryzowane BIO, cukier trzcinowy BIO, przecier jeżynowy 6,5% BIO, malina 4,3% BIO, śmietanka pasteryzowana BIO, jagoda 2,2% BIO,   żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.

Należy spożyć do: data i nr partii na wieczku

Przechowywać w temperaturze od +2 ºC do +6 ºC.

Masa netto 140 g

Zobacz, jaki procent dziennego zapotrzebowania na energię, białko, węglowodany, tłuszcze i składniki mineralne, pokrywa jedna porcja danego produktu.

Wartość odżywcza określa zawartość poszczególnych składników odżywczych (takich jak białko, węglowodany i tłuszcze) w pożywieniu.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 390 kJ / 93 kcal
Tłuszcz 2,5 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g
Węglowodany 14,2 g
– w tym cukry 13,3 g
Białko 3,4 g
Sól 0,08 g
* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

“双歧杆菌”是肠道菌群中最有益的菌类,它的作用体现于可以有效抵抗肠道中的有害微生物。

酸奶要比牛奶更易消化,因为大部分的蛋白质,脂肪和碳水化合物在发酵过程中成为菌类。

钙是骨骼牙齿成长时最需要的元素。缺钙会导致发育不良和骨骼脆弱。钙质最容易从肉类食品摄取钙质,目前在各种奶类产品中也含有大量的钙元素。

酸奶饮品和普通酸奶在本质上没有任何区别。

乳糖是牛奶中富含的糖种类。

乳糖不耐受的患者应远离牛奶,但是大部分患者可以接受酸奶中的乳糖(建议遵医嘱)

酸奶应在两岁以上儿童的食谱中出现。但也可以在医生允许下提前食用酸奶。

每个上幼儿园的孩子每天需要摄入800毫克的钙,以便可以健康的成长

需要注意的是,酸奶制品和其他食品一样,都需要均衡的摄入 – 请不要过多食用酸奶制品。

卡路里是热量单位,是指把1克水提高1°C需要的能量。因此卡路里也来源于这种计算方式,这个能量是用来提供身体活力的必需品。