产品

燕麦棒

Batony wysokoproteinowe MEN

Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Pomaga również w utrzymaniu zdrowych kości.

Produkty Bakoma MEN to konkretna porcja białka dla każdego mężczyzny !

Zobacz, jaki procent dziennego zapotrzebowania na energię, białko, węglowodany, tłuszcze i składniki mineralne, pokrywa jedna porcja danego produktu.

Wartość odżywcza określa zawartość poszczególnych składników odżywczych (takich jak białko, węglowodany i tłuszcze) w pożywieniu.

Wartość odżywcza 100 g produktu % RWS* w 100 g W porcji 60 g % RWS* w 60g
Wartość energetyczna 1668 kJ / 398 kcal 20 1001 kJ / 239 kcal  12
Tłuszcz 16 g 23 9,6 g 14
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,0 g 40 4,8 g 24
Węglowodany 43 g 16 26 g 10
– w tym cukry 32 g 35 19 g 21
Białko 25 g 50 15 g 30
Sól 0,4 g 7 0,24 g 4
Wapń 200 mg 25 120 mg 15
Magnez 95 mg 25 57 mg 15
Witamina C 39 mg 48 23,4 mg 29
Niacyna 11,7 mg 73 7 mg 44
Witamina E 6,5 mg 54 3,9 mg 33
Kwas Proteinowy 3,9 mg 65 2,3 mg 38
Witamina B6 1,30 mg 92 0,78 mg 56
Ryboflawina 1 mg 71 0,6 mg 43
Tiamina 0,90 mg 82 0,54 mg 49
Kwas Foliowy 130 µg 65 78 µg 39
Biotyna 97 µg 194 58 µg 116
Witamina B12 0,64 µg 26 0,38 µg 15
* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wartość odżywcza 100 g produktu % RWS* w 100 g W porcji 60 g % RWS* w 60g
Wartość energetyczna 1698 kJ / 406 kcal 20 1019 kJ / 244 kcal  12
Tłuszcz 17 g 24 10 g 14
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,0 g 41 5 g 25
Węglowodany 43 g 17 26 g 10
– w tym cukry 32 g 36 19 g 22
Białko 25 g 50 15 g 30
Sól 0,4 g 7 0,24 g 4
Wapń 200 mg 25 120 mg 15
Magnez 95 mg 25 57 mg 15
Witamina C 39 mg 48 23,4 mg 29
Niacyna 11,7 mg 73 7 mg 44
Witamina E 6,5 mg 54 3,9 mg 33
Kwas Proteinowy 3,9 mg 65 2,3 mg 38
Witamina B6 1,30 mg 92 0,78 mg 56
Ryboflawina 1 mg 71 0,6 mg 43
Tiamina 0,90 mg 82 0,54 mg 49
Kwas Foliowy 130 µg 65 78 µg 39
Biotyna 97 µg 194 58 µg 116
Witamina B12 0,64 µg 26 0,38 µg 15
* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Wartość odżywcza 100 g produktu % RWS* w 100 g W porcji 60 g % RWS* w 60g
Wartość energetyczna 1668 kJ / 398 kcal 20 1001 kJ / 239 kcal  12
Tłuszcz 16 g 23 9,6 g 14
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,0 g 40 4,8 g 24
Węglowodany 43 g 16 26 g 10
– w tym cukry 32 g 35 19 g 21
Białko 25 g 50 15 g 30
Sól 0,4 g 7 0,24 g 4
Wapń 200 mg 25 120 mg 15
Magnez 95 mg 25 57 mg 15
Witamina C 39 mg 48 23,4 mg 29
Niacyna 11,7 mg 73 7 mg 44
Witamina E 6,5 mg 54 3,9 mg 33
Kwas Proteinowy 3,9 mg 65 2,3 mg 38
Witamina B6 1,30 mg 92 0,78 mg 56
Ryboflawina 1 mg 71 0,6 mg 43
Tiamina 0,90 mg 82 0,54 mg 49
Kwas Foliowy 130 µg 65 78 µg 39
Biotyna 97 µg 194 58 µg 116
Witamina B12 0,64 µg 26 0,38 µg 15
* RWS – Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)

“双歧杆菌”是肠道菌群中最有益的菌类,它的作用体现于可以有效抵抗肠道中的有害微生物。

酸奶要比牛奶更易消化,因为大部分的蛋白质,脂肪和碳水化合物在发酵过程中成为菌类。

钙是骨骼牙齿成长时最需要的元素。缺钙会导致发育不良和骨骼脆弱。钙质最容易从肉类食品摄取钙质,目前在各种奶类产品中也含有大量的钙元素。

酸奶饮品和普通酸奶在本质上没有任何区别。

乳糖是牛奶中富含的糖种类。

乳糖不耐受的患者应远离牛奶,但是大部分患者可以接受酸奶中的乳糖(建议遵医嘱)

酸奶应在两岁以上儿童的食谱中出现。但也可以在医生允许下提前食用酸奶。

每个上幼儿园的孩子每天需要摄入800毫克的钙,以便可以健康的成长

需要注意的是,酸奶制品和其他食品一样,都需要均衡的摄入 – 请不要过多食用酸奶制品。

卡路里是热量单位,是指把1克水提高1°C需要的能量。因此卡路里也来源于这种计算方式,这个能量是用来提供身体活力的必需品。