产品

儿童食品

Bakuś saszetka

Bakuś to wyjątkowy deser mleczny w pysznych smakach, które uwielbiają wszyscy najmłodsi milusińscy. Teraz w poręcznej saszetce, którą dzieci mogą zabrać na wycieczkę czy do szkoły.

Bakuś deser mleczny występuje w następujących w smakach:

  • waniliowy
  • czekoladowo-orzechowy
  • karmelowy
  • bananowy

Deser o smaku waniliowym

Składniki: mleko pasteryzowane, cukier, skrobie modyfikowane, odtłuszczone mleko w proszku, substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego; proszek z orzechów laskowych,  syrop glukozowy, naturalny aromat waniliowy, regulator kwasowości: węglany sodu; syrop glukozowy, barwnik: karoteny.


Deser o smaku karmelowym

Składniki: mleko pasteryzowane, cukier, syrop glukozowy, śmietanka, białka mleka, masło,

syrop z cukru trzcinowego, skrobie modyfikowane, syrop karmelowy, sól, tłuszcz mleczny, substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego; emulgator: lecytyny (z soi), aromat, regulator kwasowości: cytryniany sodu.

Może zawierać orzechy.

Deser o smaku czekoladowo – orzechowym

Składniki: mleko pasteryzowane, cukier, skrobie modyfikowane, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu -1,3%, proszek z orzechów laskowych 0,9%, syrop glukozowy, substancje zagęszczające: pektyny, mączka chleba świętojańskiego; odtłuszczone mleko w proszku, czekolada w proszku 0,05%, aromat, sól.

Zobacz, jaki procent dziennego zapotrzebowania na energię, białko, węglowodany, tłuszcze i składniki mineralne, pokrywa jedna porcja danego produktu.

Wartość odżywcza określa zawartość poszczególnych składników odżywczych (takich jak białko, węglowodany i tłuszcze) w pożywieniu.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 492 kJ / 102 kcal
Tłuszcz 3,2 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,0 g
Węglowodany 15,7 g
– w tym cukry 12,1 g
Białko 2,8 g
Sól 0,21 g

 

Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 493 kJ / 117 kcal
Tłuszcz 3,6 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 18,6 g
– w tym cukry 14,2 g
Białko 2,6 g
Sól 0,4 g

 

Wartość odżywcza 100 g produktu
Wartość energetyczna 442 kJ / 105 kcal
Tłuszcz 3,7 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g
Węglowodany 15,1 g
– w tym cukry 12,2 g
Białko 3,2 g
Sól 0,13 g

“双歧杆菌”是肠道菌群中最有益的菌类,它的作用体现于可以有效抵抗肠道中的有害微生物。

酸奶要比牛奶更易消化,因为大部分的蛋白质,脂肪和碳水化合物在发酵过程中成为菌类。

钙是骨骼牙齿成长时最需要的元素。缺钙会导致发育不良和骨骼脆弱。钙质最容易从肉类食品摄取钙质,目前在各种奶类产品中也含有大量的钙元素。

酸奶饮品和普通酸奶在本质上没有任何区别。

乳糖是牛奶中富含的糖种类。

乳糖不耐受的患者应远离牛奶,但是大部分患者可以接受酸奶中的乳糖(建议遵医嘱)

酸奶应在两岁以上儿童的食谱中出现。但也可以在医生允许下提前食用酸奶。

每个上幼儿园的孩子每天需要摄入800毫克的钙,以便可以健康的成长

需要注意的是,酸奶制品和其他食品一样,都需要均衡的摄入 – 请不要过多食用酸奶制品。

卡路里是热量单位,是指把1克水提高1°C需要的能量。因此卡路里也来源于这种计算方式,这个能量是用来提供身体活力的必需品。