Historia

Powrót

historia

Bakoma Sp. z o.o. powstała po 1989 roku i jest czołowym polskim producentem galanterii mlecznej. Jest spółką ze 100% polskim kapitałem. Produkcja odbywa się w nowoczesnym zakładzie w Elżbietowie. W osiągnięciu najwyższej jakości produktów firma Bakoma wdrożyła kolejno:

  • system HACCP od początku uruchomienia produkcji produktów mlecznych,
  • ISO 9001 – „System zarządzania jakością” – od 1999 roku,
  • ISO 14001 „System zarządzania środowiskowego” – od 2005 roku,
  • ISO 22000 – „System zarządzania bezpieczeństwem żywności” – od 2007 roku,
  • Certyfikacja na zgodnośc z normami BRC i IFS – od 2012 roku.

Bakoma buduje pozycję silnego producenta przetworów mlecznych również za granicą. Nasze produktu eksportujemy zarówno do krajów UE jak i Kanady, Rosji, Ukrainy, Chin, Tajlandii, Wietnamu, Indonezji, Kataru i in. Nasi najlepsi specjaliści w oparciu o specyficzny zestaw kultur bakterii, soczyste owoce, zboża oraz najwyższej jakości mleko opracowali receptury, dzięki którym produkty Bakomy cieszą się wciąż rosnącym uznaniem klientów. Potwierdzają to zarówno liczne medale, nagrody jak i wyróżnienia zdobywane zarówno w kraju oraz za granicą. Bakoma wyznaczając trendy, uruchomiła również produkcję BIO. Radość z natury to możliwość cieszenia się naturalnymi produktami na co dzień.

Radość z natury to możliwość cieszenia się naturalnymi produktami na co dzień. Każdego dnia dbamy o to, aby wytwarzane przez nas produkty cieszyły najwyższą jakością i smakiem. Mleko, owoce i zboża to kapsułki naturalnej energii pochodzącej z natury. Prawidłowe odżywianie się to podstawa zdrowia i dobrego samopoczucia. Dlatego sztab specjalistów stale opracowuje nowe receptury i dobiera szczepy bakterii jogurtowych, aby wpływały one korzystnie na pracę układu trawiennego i funkcjonowanie organizmu. Produkcja zdrowej żywności to działania na rzecz ochrony środowiska. W 2005 roku Spółka uzyskała certyfikat, potwierdzający spełnienie wymagań Normy dotyczącej Zarządzania Środowiskiem Naturalnym ISO 14001:2005.

Nasza historia