Przepisy

Jogurtowe Muffiny o smaku poziomkowym z czekoladą

Rozpuszczamy masło w rondelku. Do ostudzonego, ale płynnego masła dodajemy Jogurt Twist o smaku poziomkowym i jajko. Całość mieszamy. Do miski wsypujemy mąkę, proszek, cukier i sól. Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy wcześniej przygotowaną masę z masła, jogurtu i jajka. Ponownie mieszamy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę przelewamy do foremek wysmarowanych masłem i posypujemy […]

Deser truskawkowy

Przygotowujemy galaretkę według przepisu na opakowaniu i lekko chłodzimy (tak, aby się całkowicie nie ścięła). Do galaretki dodajemy Jogurt Kremowy truskawkowy i dokładnie mieszamy. Powstałą masę rozlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietanką i truskawkami.

Ciasto jogurtowo-truskawkowe

Jogurt przekładamy do misy. Myjemy kubeczek po jogurcie, który będzie nam służył jako miarka i przy jego pomocy odmierzamy odpowiednie ilości mąki, cukru i oleju, które dodajemy do jogurtu. Mieszamy wszystkie składniki aż do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Smarujemy masłem dno okrągłego naczynia żaroodpornego i przelewamy do niego masę. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego […]

Gęsty Jogurtowy sos czosnkowy

Do Jogurtu Naturalnego typ Grecki dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe składniki i mieszamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Sos czosnkowy jest idealny do czerwonego i białego mięsa oraz do dań z grilla. Swą wyjątkową gęstość zawdzięcza użyciu kremowego Jogurtu Naturalnego typ GRECKI.

Sos Jogurtowy musztardowo-miodowy

Do Jogurtu Naturalnego dodajemy miód, musztardę, koperek, przyprawy i dokładnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Sos musztardowo-miodowy jest idealny do sałaty, pomidorów, białego mięsa, ryb i dań z grilla.

Tzatziki

Obranego ogórka ucieramy na tarce, a następnie solimy i odciskamy nadmiar skoku. Do Jogurtu dodajemy ogórka, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Całość mieszamy i krótko schładzamy w lodówce. Przed podaniem dekorujemy czarnymi oliwkami i liściem mięty. Tzatziki to słynny grecki sos, doskonały do wszelkich grillowanych i smażonych dań mięsnych. W Grecji podawany jest […]

Naleśniki sernikowe z rodzynkami i bitą śmietaną

Z podanych składników robimy ciasto i smażymy ok. 10 naleśników. Ostudzone naleśniki nadziewamy serkiem Hommi z rodzynkami o smaku sernika, a następnie podsmażamy na złoty kolor i dekorujemy bitą śmietanką w sprayu.

Grecki deser GIAURTI ME MELI

W pucharku układamy warstwę orzechów i migdałów. Jogurt Naturalny typ GRECKI bardzo dokładnie mieszamy z płynnym miodem i przekładamy na orzechy. Następnie schładzamy w lodówce przez godzinę. Przed podaniem dekorujemy orzechami. Jest to oryginalny przepis na przepyszny grecki deser. Gęsta, aksamitna konsystencja Jogurtu Naturalnego typ GRECKI sprawia, że jest on idealny do przyrządzenia tego wyjątkowego […]

Gruszki faszerowane masą serowo-jogurtową

Ser pleśniowy miksujemy z Jogurtem Naturalnym i orzechami w blenderze, a następnie schładzamy w lodówce, przez co najmniej 30 min. Połówki gruszek odsączamy z syropu, układamy na półmisku i napełniamy schłodzoną masą serowo – jogurtową. Masę możemy też podać z brzoskwiniami w syropie, razowym chlebem, tostami lub cykorią.