Historia

historiaBakoma Sp. z o. o. powstała w 1989 roku i jest największym polskim producentem galanterii mlecznej. Siedziba firmy znajduje się w Warszawie, a produkcja jogurtów, serków i deserów mlecznych odbywa się w nowoczesnym zakładzie w Elżbietowie koło Sochaczewa.

Bakoma buduje pozycję silnego producenta przetworów mlecznych również za granicą, odkąd Polska weszła do Unii Europejskiej w 2004 roku. Nasze produkty są dostępne w krajach takich jak: USA, Anglia, Irlandia, Portugalia, Słowacja, Węgry, Rumunia, Rosja, Litwa, Estonia.

W trosce o jakość oferowanych wyrobów oraz ich bezpieczeństwo Bakoma wdrożyła i utrzymuje system analiz i kontroli punktów krytycznych (HACCP) oraz system zapewnienia jakości zgodny z międzynarodową normą ISO 9001.

Specyficzny zestaw kultur bakterii, soczyste owoce oraz najwyższa jakość mleka sprawiają, że produkty Bakoma cieszą się dużym uznaniem konsumentów. Potwierdzają to liczne medale i wyróżnienia, przyznane wyrobom spółki w konkursach, na targach i wystawach.